Wist je dat MijnEigenPlan nu beschikbaar is, de opvolger van AutiPlan?

Met nog meer mogelijkheden om zelfstandigheid, structuur en voorspelbaarheid te bevorderen.

Meer informatie op de MijnEigenPlan website!

Verbeteringen in o.a sjabloonbeheer

We hebben een aantal veel gevraagde verbeteringen doorgevoerd in de online omgeving!

Zo kun je nu sjablonen eenvoudiger een nieuwe naam geven en zoeken in de lijst met sjablonen.

Verbeteringen in de app en nieuwe pictogrammen

Nieuws over een nieuwe app versie en een flinke uitbreiding van de Colourfull pictogrammen set!

Eerste versie van app voor iPhone nu beschikbaar!

Het heeft best een tijdje geduurd maar we zijn erg blij dat we de nu eerste versie van onze app voor iPhone / iPad kunnen aankondigen.

De dagplanning met pictogrammen, alarm en spraak direct op een iPhone of iPad!

Je kunt de app (met de naam PictureRoutines) direct installeren vanuit de app store. (Zoek op "PictureRoutines" of "AutiPlan")

Tip: selecteer 'Alleen iPhone' op een iPad om de app te kunnen installeren vanuit de App Store.

We nodigen je graag uit om de app uit te proberen en horen graag je feedback en ervaringen! Uiteraard zullen we de app in de toekomst blijven uitbreiden en verbeteren.

Lichte viewer + weergave hierna

We hebben een tweetal verbeteringen aan de PlanViewer uitgevoerd!

Zo laat de viewer nu naast wat er op dit moment aan activiteiten gaat gebeuren ook wat er direct daarna staat ingepland. Dit verbeterd de voorspelbaarheid van de dagplanning.

Je kunt deze nieuwe functionaliteit uiteraard ook uitschakelen; kijk hiervoor bij de PlanViewer instellingen.

Ook nieuw is dat er nu; naast de donkere weergave; ook een lichte variant van de PlanViewer beschikbaar is!

Je kunt deze openen door op een persoon te klikken, daarna op de PlanViewer (de iPad afbeelding) en daarna "lichte variant".

Met de PlanViewer kun je planning interactief aanbieden op bijvoorbeeld een tablet; computer of laptop of op een centraal touchscreen.

Nieuwe pictogrammen beschikbaar in "Colourful"

Er zijn nu 64 nieuwe pictogrammen beschikbaar in de set "Colourful".

Deze pictogrammen zijn door de gebruikers van AutiPlan meeste gevraagde via de "Suggestie" functie, bedankt hiervoor!

Komende tijd verzamelen we weer nieuwe suggesties en zullen we de set opnieuw uitbreiden.

Een paar voorbeelden van de nieuwe pictogrammen:

Nu nog meer mogelijk met AutiPlan: Sociale verhalen, stappenplannen en instructiemogelijkheid!

We vinden het super dat we een belangrijke nieuwe mogelijkheid kunnen aankondigen: stappenplannen voor activiteiten. Deze vaak aangevraagde uitbreiding zorgt voor een hele hoop nieuwe mogelijkheden waarop je AutiPlan in de praktijk kunt toepassen om een persoon te ondersteunen.

Nieuwe mogelijkheden planner

We hebben een aantal verbeteringen in het afbeeldingenbeheer aangebracht en er is een nieuw overzicht scherm voor meerdere personen tegelijk!

Snellere Server in gebruik genomen

Wij zijn zoals altijd druk bezig om AutiPlan verder te verbeteren. Vandaag hebben we AutiPlan op een nieuwe, snellere server geïnstalleerd.

Het verschil is duidelijk merkbaar, AutiPlan is meer dan twee keer zo snel geworden!

Maar dat is natuurlijk niet het enige waar wij mee bezig zijn geweest ! Er wordt nu hard gewerkt aan een nieuwe set pictogrammen die speciaal voor AutiPlan wordt ontwikkeld. Wij hopen dat deze over enkele weken in gebruik genomen kan worden, en dat ze goed in de smaak vallen! Hiernaast zie al een klein voorproefje.

Er zijn ook nog wat andere kleine verbeteringen doorgevoerd, zoals het duidelijker maken dat de pictogrammen versleept kunnen worden en het uitschakelbaar maken van de 18+ pictogrammen.

Je hoort hier meer over in de nieuwsbrief die binnenkort weer zal worden verstuurd!

Filmpje over AutiPlan op YouTube

Wij hebben een mooie animatie gemaakt om mensen uit te leggen waarom het goed is om een dagplanning met pictogrammen te maken. Natuurlijk vertellen we ook even waarom AutiPlan daar zo bij helpt!

Wij hopen dat het filmpje veel wordt gedeeld zodat veel mensen kennis kunnen maken met de effecten die een visuele dagplanning kan geven!

Betere klok + navigeren en tijden in het weekoverzicht

Verschillende AutiPlan-gebruikers gaven aan dat de klok soms minder goed afleesbaar was bij het printen. We hopen dat dit vanaf nu met een nieuwe klok weergave verbeterd is!

Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om in het weekoverzicht van de WebViewer naar de volgende en vorige week te navigeren. Tot slot kun je nu bij het printen van weekoverzichten ervoor kiezen dat hierbij ook de tijd wordt weergegeven.

We hopen dat je dit nuttige verbeteringen vindt en zoals altijd zie je een verbetermogelijkheid, laat het ons weten!

Nu beschikbaar: weekoverzichten!

We hebben regelmatig de wens gekregen om een weekoverzicht toe te voegen aan AutiPlan en zijn dan ook erg blij om te melden dat deze nu beschikbaar is!

Minisymposium Lelystad

Aanstaande woensdag 9 oktober organiseert Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Welzijn Lelystad een avond met als thema

"kinderen met een etiketje".

AutiPlan zal hier ook bij aanwezig zijn met een demonstratie, folders en natuurlijk antwoord op al je vragen.

Kom je ook?

Meer informatie

Royalty maakt kennis met AutiPlan

Bij het recent gehouden Carefestival in Denemarken is onze Deense partner Stefan Jacobsen door het Deense National Accociation for Autism uitgenodigd om AutiPlan te demonstreren aan Kroonprinses Marie. De prinses was zeer geinteresseerd en heeft vragen gesteld over de functies, het gebruik en hoeveel mensen met AutiPlan zijn geholpen.

Het was een mooie dag voor AutiPlan!

Folders & Poster

Onlangs hebben wij een nieuwe folder en bijbehorende poster ontwikkeld. Er wordt nu hard gewerkt om bij alle relevante GGZ instellingen stapeltjes folders in de wachtkamers te krijgen en indien mogelijk een poster aan de muur.

Goede voorbereidingen én de Autipas voor een dagje uit

Een dagje weg is voor iemand met autisme een behoorlijke uitdaging. Niet alleen omdat er veel nieuwe indrukken zijn maar ook omdat veel mensen je niet zullen begrijpen. Als je autisme hebt betekent dit echter niet dat je nooit meer een dagje uit kunt. Vanaf nu ga je gewoon de deur uit met de Autipas en profiteer je van alle voordelen.

Nieuwe print mogelijkheden & planviewer

We hebben afgelopen periode veel nuttige feedback gehad. Groot deel hiervan hebben we verwerkt in een aantal vernieuwingen die nu beschikbaar zijn!

Villa Kakel Kip uit Emmeloord

Zo nu en dan laten we een klant van AutiPlan aan het woord om ervaringen te delen. Dit keer is de beurt aan Villa Kakel Kip uit Emmeloord.

Hoe simpel kan groei zijn, al weer drie jaar geleden opende Villa Kakel Kip haar deuren.

Villa Kakel Kip is van origine een (kleinschalige) dagopvang en logeeropvang in Emmeloord. Door de jaren heen is daar ook een coachingtak en ambulante begeleiding bij gekomen. We hebben nu een mooi totaalpakket waarin we veel kinderen kunnen ondersteunen. Wij staan voor creatieve activiteiten, veiligheid en betrokkenheid, het vergroten van zelfredzaamheid en veel plezier maken. Daar zijn wij best trots op!

(Klik op "Lees meer..." om verder te lezen!)

Verschillende verbeteringen

We hebben verschillende verbeteringen doorgevoerd aan o.a de Planviewer en de tijd / datum notatie.

Nog efficienter plannen met herhalingen

We vinden het belangrijk het pictoplannen te blijven verbeteren. Zeker als je AutiPlan dagelijks gebruikt telt elke extra handigheid en tijdbesparing mee!

Daarom willen we graag nieuwe mogelijkheden met plan sjablonen en automatisch herhalen introduceren!

Pilot bij Curium/LUMC

Het Van Krevelenhuis - Curium is een klinische behandelsetting voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum in de leeftijd van 6-12 jaar en met een gemiddelde intelligentie. Curium is aangesloten bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Het Van Krevelenhuis kan voor 9 kinderen een 24-uurs behandeling bieden en heeft hiernaast ook plaats voor kinderen waar een stoelplek, danwel dagbehandeling, voldoende is.

Momenteel zijn er 7 kinderen klinisch en 2 kinderen op een stoelplek opgenomen. Er werken 10 sociotherapeuten in een mulidisciplinair team op de behandelgroep. De behandeling is gericht op het herstellen van de balans van draaglast van de problematiek en draagkracht van het gezin. De sociotherapie richt zich op het verminderen van gedragsproblemen, vergroten van ADL-vaardigheden, gestagneerde ontwikkeling weer op gang helpen en zo mogelijk leeftijdsadequaat maken en het trainen van sociale vaardigheden tijdens groepsmomenten en samenspel. Hiernaast worden er diverse therapieen geboden en wordt er nauw samengewerkt met ouders.

Pilot bij Basisschool "De Lichtboei"

Na de meivakantie gaan we van start met een pilot voor twee leerlingen in de structuurgroep. De Lichtboei is een vooruitstrevende school die enkele jaren geleden is gestart met een structuurgroep. De structuurgroep is een voorziening tussen de basisschool en de clusterscholen en is genomineerd voor de landelijke onderwijsprijs...

NVA beurs

Begin oktober hebben we op de NVA beurs gestaan, een ontzettend leuke ervaring voor ons! Dit was onze eerste ervaring met het direct spreken van mensen die AutiPlan gebruiken of geinteresseerd zijn. Erg veel mensen waren enthousiast en we waren schor van de vele leuke gesprekken die we hebben gehad.

Eindelijk: de android App voor de nieuwe planner is beschikbaar!

We hebben veel verzoeken gehad met de vraag wanneer de app ook beschikbaar zou zijn voor de nieuwe Planner en zijn dus erg blij om te melden dat dit nu het geval is!

Lees verder voor alle details en nieuwe mogelijkheden.

Tablets en kinderen: een goede combinatie?

Kinderen en electronica is een goede maar soms minder ideale combinatie.

We willen graag wat tips geven om dit nog makkelijker te maken!

Betere tijdselectie en zoeken in sjablonen

We hebben afgelopen weken weer stevig doorontwikkeld aan AutiPlan met als resultaat een flink aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteit.

Lees verder voor nieuws over de:

  • Tijd keuze
  • Sjablonen
  • Android App

Gebruik nu je eigen picto's!

Vanaf vandaag is het in de nieuwe versie ook mogelijk eigen picto's te gebruiken. Voeg ze toe met behulp van de knop naast de picto categorie selectie.

Het is nieuwe functionaliteit, dus laat het ons weten wanneer er zich problemen voordoen of wanneer je iets mist. Alle feedback is welkom!

Nieuwe medewerkers

De oproep voor een bijbaantje heeft behoorlijk veel reacties opgeleverd. We willen dan ook graag Marieke, Iris, Ineke en Sarah welkom heten in het AutiPlan team!

Testers gevraagd!

We zoeken nog steeds naar mensen die de nieuwe planner willen uittesten en hun ervaringen met ons willen delen! Positief of negatief, we zijn blij met alle feedback.

Logo

LogoVertWitBGkleinfade We hebben bij 99Designs een logo-ontwerp wedstrijd uitgeschreven en zijn erg blij met het resultaat! Nu is het aan ons om ermee aan de slag te gaan en zijn druk bezig om er allerlei promotiemateriaal mee te ontwikkelen.

NVA beurs

Kom op 5 en 6 oktober persoonlijk kennis met ons maken op de informatiemarkt tijdens het jaarlijkse Autismecongres van de NVA!

Dit is onze eerste kennismaking met een beurs, maar er gaan er zeker meer volgen. Op vrijdag 5 oktober zullen Wouter en Ineke de stand bemannen, op zaterdag is ook Ger van de partij.

Facebook

Facebook

Sinds kort hebben we een Facebook site, als je ons 'leuk vindt' dan help je ons meer bekendheid te krijgen!

Facebook

Nieuwe versie planner

Er is ontzettend veel vooruitgang geboekt sinds de vorige nieuwsbrief, en we blijven stevig door bouwen! Degenen die ons op Twitter hebben gevolgd zijn al aardig op de hoogte, maar hieronder even een samenvatting:

Help ons!

We zouden graag iedereen willen bereiken die baat heeft bij het gebruik van AutiPlan, we zouden het erg waarderen als jij daarbij wilt helpen!

De volgende generatie AutiPlan

De vorige versie van AutiPlan is alweer een jaar of 6 geleden ontworpen, in een tijd waarin bijna niemand nog van bijvoorbeeld tablets had gehoord. De applicatie ziet er wat gedateerd uit en de gebruikte technieken zijn verouderd en minder eenvoudig uit te breiden.

Planner

Om deze reden zijn we gestart met het helemaal opnieuw bouwen van de AutiPlan web applicatie.

Android app is klaar!

androidMeer dan een jaar geleden hebben we de eerste testversie van de AutiPlan Android app op de Market gepubliceerd. Inmiddels is - dankzij feedback van de eerste gebruikers - het programma gereed. De testversie is zonder abonnement te gebruiken, maar na de introductie van de nieuwe versie van AutiPlan willen we we de applicatie beschikbaar stellen voor gebruikers met een abonnement.

Deense versie

Dankzij Stefan van ikt-konsulenten.dk is de website, planner en pictogrammen naar het Deens vertaald en beschikbaar gesteld onder http://autiplan.dk

Stefan is goed bezig met het promoten van AutiPlan in Denemarken, we gaan op zoek naar resellers in andere landen.

AutiPlan gaat uitbreiden!

In de afgelopen jaren is het aantal gebruikers van Autiplan gestaag gestegen: vorige maand hebben we de tienduizendste gebruiker verwelkomd! Dit samen met de vele bedankjes van mensen die er mee zijn geholpen geeft het werken aan AutiPlan erg veel voldoening.

Nu is het tijd om samen met degene die een groot deel van het programma heeft geschreven te proberen om er ook een commercieel succes van te maken. We hebben al een geweldig product, maar nu gaan we proberen om AutiPlan ook bij scholen en instellingen binnen te brengen.

Frontsite

Welcome!

We will use this blog and news section to keep you updated on the latest AutiPlan developments, interesting related news & tips and tricks on how to use the AutiPlan application.


Follow AutiPlan:


Navigate to: