Wist je dat MijnEigenPlan nu beschikbaar is, de opvolger van AutiPlan?

Met nog meer mogelijkheden om zelfstandigheid, structuur en voorspelbaarheid te bevorderen.

Meer informatie op de MijnEigenPlan website!

Pilot bij Curium/LUMC

Het Van Krevelenhuis - Curium is een klinische behandelsetting voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum in de leeftijd van 6-12 jaar en met een gemiddelde intelligentie. Curium is aangesloten bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Het Van Krevelenhuis kan voor 9 kinderen een 24-uurs behandeling bieden en heeft hiernaast ook plaats voor kinderen waar een stoelplek, danwel dagbehandeling, voldoende is.

Momenteel zijn er 7 kinderen klinisch en 2 kinderen op een stoelplek opgenomen. Er werken 10 sociotherapeuten in een mulidisciplinair team op de behandelgroep. De behandeling is gericht op het herstellen van de balans van draaglast van de problematiek en draagkracht van het gezin. De sociotherapie richt zich op het verminderen van gedragsproblemen, vergroten van ADL-vaardigheden, gestagneerde ontwikkeling weer op gang helpen en zo mogelijk leeftijdsadequaat maken en het trainen van sociale vaardigheden tijdens groepsmomenten en samenspel. Hiernaast worden er diverse therapieen geboden en wordt er nauw samengewerkt met ouders.

Programma’s maken voor deze kinderen is onderdeel van het dagelijks werk en hier gaat ook veel tijd in zitten. Sinds kort is de AutiPlan pilot gestart en het maakt al een heel verschil.

Enkele eerste reacties:

  • "Mijn collega’s zijn ook helemaal enthousiast en de kinderen gebruiken nu het dagschema die wij met jullie planner hebben gebruikt."
  • "Ik ga vragen of jullie bij ons een pilot mogen houden. Dat zou erg gaaf zijn!"
  • "Sowieso voor de schema’s willen we het heeeeel graag blijven gebruiken. Ze bevallen erg goed en ook bij de kinderen!"

Ik ben er afgelopen donderdag geweest en heb een rondleiding over de afdeling gekregen. Zo heb ik uit de eerste hand kunnen zien hoe het van Krevelenhuis AutiPlan gebruikt en hoeveel werk het de medewerkers bespaart ten opzichte van de oude manier van picto's inzetten. Alle tijd die gewonnen wordt door het efficiente plannen kan direct aan de kinderen worden besteed!

Het was ook erg interessant om eens te zien hoe het er in zo'n zorginstelling aan toe gaat en om de mensen direct te spreken. Over het algemeen 'spreken' we mensen bijna uitsluitend via email.

Welcome!

We will use this blog and news section to keep you updated on the latest AutiPlan developments, interesting related news & tips and tricks on how to use the AutiPlan application.


Follow AutiPlan:


Navigate to: