Wist je dat MijnEigenPlan nu beschikbaar is, de opvolger van AutiPlan?

Met nog meer mogelijkheden om zelfstandigheid, structuur en voorspelbaarheid te bevorderen.

Meer informatie op de MijnEigenPlan website!

Goede voorbereidingen én de Autipas voor een dagje uit

We hebben een interessante gast post van www.uitmetkorting.nl!

Een dagje weg is voor iemand met autisme een behoorlijke uitdaging. Niet alleen omdat er veel nieuwe indrukken zijn maar ook omdat veel mensen je niet zullen begrijpen. Als je autisme hebt betekent dit echter niet dat je nooit meer een dagje uit kunt. Vanaf nu ga je gewoon de deur uit met de Autipas en profiteer je van alle voordelen.

Deze pas zorgt ervoor dat jij niet bij iedere attractie hoeft uit te leggen wat er met je aan de hand is. De pas geeft duidelijkheid aan de medewerkers van bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin. Zo hoef jij zelf niet uit te leggen wat er aan de hand is. Op de Autipas staat namelijk kort en bondig uitgelegd waar je last van hebt.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme heeft de Autipas ontwikkeld en zodoende is er echt gedacht aan degene met autisme. De kenmerken van autisme verschillen per persoon en op de pas is hier rekening mee gehouden. Op de pas is het mogelijk om aan te vinken welke kenmerken van toepassing zijn.

Omdat autisme vaak onzichtbaar is het bij je dragen van deze pas niet alleen prettig naar een dagje uit maar ook gewoon op straat. Als iemand met autisme een vervelende of onbekende situatie tegenkomt kan de pas het ideale hulpmiddel zijn om uit te leggen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert.

Naast de praktische kant van de Autipas zitten er ook leuke voordelen aan. Zo zijn er veel uitstapjes die inmiddels bekend zijn met de pas en hier extra mogelijkheden voor bieden. De mogelijkheden lopen uiteen van een flinke korting op de toegangsprijs, gratis toegang voor de begeleider of toegang tot de alternatieve ingang van attracties.

Klinkt de Autipas als een ideale uitkomst voor jezelf of je zoon of dochter? De pas is makkelijk aan te vragen via internet. Het enige wat je nodig hebt is een diagnosebevestiging van de huisarts.

Natuurlijk is de Autipas een handige manier om een dagje uit makkelijker te maken maar een goede voorbereiding blijft van belang. Een goede voorbereiding op de dag die komen gaat is niet alleen voor de persoon met autisme van belang. Ook de medewerkers van een dagje uit willen wellicht rekening houden met mensen die autisme hebben. Een telefoontje kan daarom nooit kwaad. Kies een rustige dag uit voor je bezoek aan het dagje uit en tref de overige voorbereidingen.

De zorgen van en voor mensen met autisme houden nooit op maar met de juiste voorbereidingen en de Autipas is een dagje uit een iets minder grote stap.

Welcome!

We will use this blog and news section to keep you updated on the latest AutiPlan developments, interesting related news & tips and tricks on how to use the AutiPlan application.


Follow AutiPlan:


Navigate to: