Wist je dat MijnEigenPlan nu beschikbaar is, de opvolger van AutiPlan?

Met nog meer mogelijkheden om zelfstandigheid, structuur en voorspelbaarheid te bevorderen.

Meer informatie op de MijnEigenPlan website!

Nu nog meer mogelijk met AutiPlan: Sociale verhalen, stappenplannen en instructiemogelijkheid!

Stappenplannen als leer ondersteuning!

Het is nu mogelijk om een stappenplan aan een activiteit toe te voegen! Deze vaak aangevraagde uitbreiding zorgt voor een hele hoop nieuwe mogelijkheden waarop je AutiPlan in de praktijk kunt toepassen om een persoon te ondersteunen.

Met een stappenplan kun je een activiteit of taak verder uitsplitsen in losse stappen; ook weer met een pictogrammen en beschrijvingen. De stappen kunnen zo gedetailleerd zijn als nodig is. Hiermee kun je naast het "wat" en "wanneer" ook het "hoe" goed ondersteunen.

Hiermee kun je AutiPlan dus naast ondersteuning bij planning en structuur nu dus ook meer gaan inzetten als leermiddel.

Je vind de nieuwe stappenplannen in het activiteiten overzicht onder het icoon.

Instructies en "Social Stories"

Een andere nieuwe ontwikkeling is het toevoegen van instructieteksten. Hiermee kun je een langere instructietekst bij een activiteit plaatsen; met optioneel een link naar een website of bijvoorbeeld instructievideo.

Dit is erg handig om naast de korte beschrijving ook in detail te beschrijven hoe een taak of activiteit uitgevoerd mag worden en waar een persoon op mag letten.

Je kunt de nieuwe instructiefunctie vinden door op het icoon te klikken naast een activiteit.

Met langere instructie teksten is het nu ook goed mogelijk om Sociale Verhalen (Social Stories) toe te passen met AutiPlan. Sociale Verhalen is een methode welke bewezen effectief is voor een persoon met Autisme. Je kunt hierover meer lezen op deze website.

Lees hier hoe je de nieuwe instructies in je planning verwerkt.

Feedback?

We zijn erg benieuwd naar jouw feedback over deze nieuwe mogelijkheden en hoe je de nieuwe stappenplannen en instructie teksten hebt kunnen toepassen!

In de volgende nieuwsbrief zullen we nog wat dieper ingaan in hoe je de stappenplannen in de praktijk kunt toepassen.

Welcome!

We will use this blog and news section to keep you updated on the latest AutiPlan developments, interesting related news & tips and tricks on how to use the AutiPlan application.


Follow AutiPlan:


Navigate to: