Wist je dat MijnEigenPlan nu beschikbaar is, de opvolger van AutiPlan?

Met nog meer mogelijkheden om zelfstandigheid, structuur en voorspelbaarheid te bevorderen.

Meer informatie op de MijnEigenPlan website!

Wat denken andere mensen over AutiPlan?

Lees ervaringen van andere personen en organisaties welke AutiPlan gebruiken.

Kristal Gouda (dutch)

Kristal is een centrum voor kinderen, adolescenten en volwassenen met een verstandelijke beperking (IQ < 85) en een (vermoeden van) psychiatrische problematiek. Kristal heeft vestigingen in Leiden en Gouda en is onderdeel van Rivierduinen. Een belangrijk deel van de cliënten heeft een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

In 2011 ben ik op zoek gegaan naar digitale middelen voor onze doelgroep. Daarbij stuitte ik al snel op Autiplan en zag direct de voordelen hiervan boven de ‘ouderwetse dagplanningen’.

Ik werk zelf met de doelgroep van 16 jaar en ouder, een doelgroep die voor de buitenwereld liever niet wil weten dat ze een beperking hebben. Hoe stoer dan, als je je dagplanning en alle andere voorspelbaarheid vanuit ‘Geef me de 5’ (dank je Colette!) bij je draagt in je smartphone?!!

Ga zo door Autiplan, jullie hebben een prachtig product dat we niet alleen aanraden aan mensen met een ASS, maar aan iedereen die wat verduidelijking kan gebruiken.

Trudi Belgraver Ambulant psychiatrisch hulpverlener Aandachtsfunctionaris
Autisme Kristal Gouda

Ardo en Hilke:

Ik maak nu dagelijks gebruik van een dagplanning voor onze oudste dochter van 9 jaar, met vermoedelijke ADD.

We gebruiken elke dag een gelamineerd sjabloon (dus 1 voor de maandag, 1 voor de dinsdag, enz.). Onze dochter kruist dan elke activiteit af met whiteboardstift. Dit werkt ideaal! Ik hoef niet telkens te plannen en printen en de structuur blijft zoveel mogelijk hetzelfde.

Ook heb ik de leerkracht en IB-er van school autiplan aangeraden. Zodoende heeft onze dochter op school inmiddels ook een eigen dagplanning op haar tafel van jullie site. Dit werkt heel prettig, omdat thuis en school hetzelfde gewerkt wordt.

Het plannen gaat super makkelijk en snel. Ook is het fijn dat er zoveel picto's zijn, de analoge klok en de afvinkhokjes!

Wij merken dat er minder ochtendstress is en iedereen zijn spullen vaker bij zich heeft op het goede moment.

Irene:

Vanmorgen zag ik de herhaling van Hart van Nederland en ben meteen gaan kijken. Wat een superprogramma en een hulp voor het plannen van de dag! Wat hebben wij een tijd gestoken in knippen, plakken, knutselen van picto's en nu is het met een paar klikken klaar. En elke dag weer aan te passen.

Ik heb het gelijk als tip gezet op het adhdextra forum, jullie helpen hier zoveel mensen mee en nog gratis ook! Dikke complimenten en heel veel succes!

Wij gaan het zeker gebruiken voor onze zoon met adhd!

Corina:

Echt een mooi initiatief, van een ervaringsdeskundige!! Het werkt zowel voor kinderen als volwassenen die veel structuur nodig hebben. Heb deze website al vele malen aanbevolen aan mensen die dit nodig hebben.

Zelfs een PC leek weet hier mee om te gaan!

Janine:

via een collega deze site gevonden. Het is voor ons echt de oplossing. Door te werken met het overzicht en de klokken geeft het voor onze zoon(ADHD/PDD-NOS)wat duidelijkheid. Hij weet precies wat hij wanneer moet doen. We laten hem op het overzicht met de klokken wegstrepen wat hij al heeft gedaan,en nu komt hij dus helemaal "klaar"naar beneden.(aangekleed,tanden gepoetst enz.)

Bedankt en ik zal dit programma zeker promoten!

Wibo uit Doetinchem:

Ik kwam toevallig op jullie site en daar zag ik geweldig nieuws. Ook ik had gekeken op SBS en dacht:""dit is het"",Ja eenvoudig in gebruik,snel,allerlei mogelijkheden en natuurlijk klok erbij+nog een zoekopdracht.Geweldig op dit moment ook de basisversie maar als ervoor betaald moet worden....prima....iemand die zoiets verzint en ook nog perfect uitvoert verdiend voor ons een gouden pluim.Ook namens ons autistisch zoontje...bedankt

Jolanda:

Zag jullie inderdaad ook bij Hart van Nederland! Zit nu op mijn werk, maar even naar jullie site gesurfd en alle positieve reacties gelezen. Onze oudste zoon is 11 en sindskort is ADHD met ADD geconstateerd. Ik denk dat jullie programma heel veel strubbelingen oplost. Blij te lezen dat er al zoveel mensen profijt van hebben. Petje af! Ga me komend weekend eens verdiepen in de mogelijkheden voor ons gezin.

Jullie horen nog van ons.

Tanja:

We zijn echt heel erg blij met dit ontwikkelde systeem. Eindelijk een programma wat makkelijk in gebruik is, overzichtelijk en duidelijk. Dank je wel! Ik denk dat jullie hier heel veel gezinnen enorm mee helpen. Het scheelt ons heel veel werk in het maken van mooie schema`s. ( inderdaad plak en knip werk )

Heeft u ervaringen met de AutiPlan Planner welke u wilt delen? Laat het ons weten via het contact formulier.

We horen graag uw feedback!